Известие

Collapse
No announcement yet.

Отново за свещи Denso

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отново за свещи Denso

Знам че доста се е писало за свещите Denso, но тъй като ми предстои да купувам (за втората кола от подписа), а и по повод на един спор в една друга тема :
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...=107048#107048
    относно издържливостта на иридиевите свещи аз си направих малко проучване в саита на Denso. Освен цитираните 30 000 мили в горепосочената тема попаднах на нещо още по-шокиращо :
    http://www.globaldenso.com/PLUG/qa/iridium/qa_6.html
    Според това тук тези свещи издържат 15 - 20 000 km .
    Някой карал ли е повече от 20 000 km с такива свещи за да каже дали наистина пробега им е толкова малък като за иридий.
    Става въпрос за най-често коментирания във форума модел Iridium Power (IK20 + IU22).
    Освен тях в Denso за моята кола излизат и едни други : Iridium Tough (VK20Y + IU22) които не притежават някои от специалните технически решения на IK20 за УлтраСуперХай пърформанс, но пък имат Ground електрод с платиниева подложка и може би затова тях ги дават като за 100 000 km (и все пак с по-добри характеристики от чисто платинените).
    http://www.globaldenso.com/PLUG/tough/features.html

Та може ли някой компетентен да каже практически в какво се изразява разликата и по-точно колко е голяма тя. Заслужава ли си непременно да се предпочете Iridium Power при положение че Iridium Tough все пак е с 5 пъти по-голям пробег (ако наитина е така) или и Iridium Tough дават подобни резултати + повишена издържливост ???

Впрочем горните 2 модела ги видях като препоръчителни за моята кола в саита на Denso докато в Косер от техния каталог, кой знае защто ми дават само PK20PTR-S9, която изобщо не е иридиева. Могат да се купят и другите но те твърдят че не са за тази кола. На кой да вярвам, на Косер или това което ми излиза в Denso при търсене по модел.
    Alfa Romeo 155 2.0TS-8V , 1993г.
    Alfa Romeo 156 2.0TS-16V , 1998г.

bobo беше писал доста по темата и не издържат само 20-30000км. Аз също чакам иридиевите. Тези, които Косер предлагат мисля че са платинени.
    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Да знам че е писано много, но отзивите които съм срещтал са от типа "...карам вече 10 000 км и са много добри...". Затова питам какво става след 20 000. Ако се твърди че издаржат повече как тогава да си обясня данните от втория линк който съм посочил ? Не ми звучи логично производителя да публикува по-лоши параметри за собсвения си продукт отколкото е в действителност.
      А и може да се види че съм посочил 2 модела иридиеви свещи между които се опитвам да направя сравнение за да избера по-подходящите за мен. За едните пише (виж линковете) че са със супер добри запалителни характеристики (Iridium Power) а другите с много по-дълъг живот(Iridium Tough). Просто ме интересува тези с дългия живот в каква степен отстъпват по запалителни качества от онези най-добрите в това отношение (ако изобщо е възможно да се направи такава съпоставка).
      Alfa Romeo 155 2.0TS-8V , 1993г.
      Alfa Romeo 156 2.0TS-16V , 1998г.

Comment

Колега, като ходиш по магазините никога не подценявай човешкия фактор. С други думи често пъти продавачите не могат да работят с каталозите. Аз лично като ходя по магазини винаги досаждам и се завирам да гледам в каталога и често пъти си го завъртам да сверя какво ми дават
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

За Alfa Romeo 156 2.0TS-16V , 1998г - Denso изрично дава в каталозите си :
          - VK20Y - голямата свещ
          - IU22 - малката свещ.
          Заводски се монтират платинени свещи PK20PR-P8 - става въпрос за голямата свещ.
          IK20 - има само иридиев + електрод. (-) е нормален. Про VK20Y (-) електрод е платинен - подобно на racing свещите на Denso.
          Но изборът на IK 20 е може би заради цената . Лично аз съм ползвал IW22 на фиатов мотор и продадох колата , като свещите бяха на 45 000 км , и си бяха О.К. но става въпрос за мотор с 1 свещ на цилиндър. Twin spark са капризни към свещите и пробега може да е различен.

Comment

Днес ми сложиха иридиевите Дензо . Е, искам да ви кажа, че колата събира асфалта . Благодаря на колегата, от когото ги купих и на колегата, който ги сложи! А старите свещи не мога да ви опиша на какво приличат. Денислав ги видя, пълна смрад
            Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

а какво стана със мистериозния сивкав пушек отзад?
              Предполагам е изчезнал ?
              http://luchi.bg/ Парапети

Comment

Само чакам сгода някой да кара след мене, че да ми каже.

Comment

Айде някой който е сложил Denso Iridium Ik20 Iu22 да сподели видял ли е разлика как се държи колата с тях и има ли смисъл да се слагат?
                  Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Колега,или денсо иридиум или НГК.Аз сложих НГК лазер платинум!Жестоки са,но са малко по-скъпи!Преди 2 год бяха към 330 лв!

Comment

http://cgi.ebay.co.uk/8x-NGK-PLATINU...item439789d65f

Какво ще кажете за тия свещи? Дали са истински?
                      Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Аз скоро си сложих иридиеви свещи и резултата беше никакъв нито от 0-100 нито 0-400м ,двигателя не стана по тих,не пали по добре сутринта
                        Старите ми свещи бяха шампион с три електрода имаха малко нагар и бяха леко червени
                        НИКАКВА РАЗЛИКА В НИЩО !

Comment

Е ти какво си очаквал, от едни свещи да полети като изстребител ли?
                          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

никой не говори за литване ,но си мислех че трябва да има поне някаква минимална разлика в нещо без значение в какво
                            Разбрах че както се държат старите свещи шампион така се държат и новите денсо иридиум

Comment

Колега Версаче,това са свещите!!!!Аз съм с такива!Който иска да си слага Шампион ...боклуци!

Comment

Working...
                              X